Tuesday, March 13, 2007

Tortilla med kalkon och champinjoner

Jag lagade en tidig middag idag - nån timme efter lunch, då vi hade missat lunchen och var vrålhungriga. Den bästa maten, som fyller magen med gott då man är som mest hungrig, är mexikansk mat!


Ingredienser

  • tortilla
  • champinjoner
  • lök
  • kalkonskivor (smörgåspåläggsskivor)
  • tabasco
  • chili
  • salt och peppar
  • ost
  • gräddfil
  • salsa
Börja med att steka skivad lök i en stekpanna.
Jag föredrar att skiva löken i båtar, då jag ska använda det som fyllning till tortillas eller liknande.
Stek i smör, tills löken får lite färg - tillägg sedan finstrimlad kalkonpålägg.

När kalkonpåläggsbitarna har fått färg med löken, tillägg skivad eller småhackad champinjon. Krydda med färsk finhackad chili, chilipulver eller torkad krossad chili. Häll några droppar tabasco, och salta samt peppra.

Stek allting tills de har fått fin färg och fin smak.

Skiva några bitar ost på en tortilla, och lägg sedan lite utav champinjons- och kalkonfyllningen i mitten av tortillan. Klicka lite fet gräddfil på fyllningen, och lite salsa - och vik ihop tortillan.

Stek tortillan lite lätt i stekpannan - och servera sedan, fortfarande varm, med mer gräddfil och salsa. Sallad går också bra med detta!

No comments: