Sunday, June 24, 2007

Southern Fried Catfish

I södra USA, äter man mycket utav friterad havskatt.
Ikväll lagade jag riktigt Southern Supper, med friterad havskatt, ny potatis, rödbetor, majskolv och remouladsås.

Friterade havskattbitar ... Catfish

Hemlagad remouladsås...


Ingredienser

Friterad havskatt

  • havskattfiléer
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • Cajun-kryddblandning
  • skorpmjöl
  • olja
Remouladsås
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl naturell youghurt
  • 2 msk majonnäs
  • 0.5 dl finhackad inlagd gurka
  • salt och peppar
Skär fiskfiléerna till lagom stora nuggets-bitar. Vänd dessa i en blandning av ägg och mjölk, och sedan i en blandning av skorpmjöl och Cajunkrydda.
Fritera bitarna 7-8 minuter på varje sida i oljan. Se till att de får bra färg, och att köttet blir mjukt och enkelt delbart.

Blanda ihop remouladsås; gräddfil, youghurt, majonnäs, och smaksatt med finhackad inlagd gurka, salt och peppar.

Servera fisken med sås, nykokt potatis, och kokta majskolvar.


No comments: