Friday, September 14, 2007

Asiatisk ugnsbakad fiskfilé

Jag valde att tillaga Asiatisk inspirerad fisk, med ris och ärtor. Det blev väldigt gott, och enkelt.


  • vit fisk för 2 port.
  • 1 gul lök
  • 2 Poblano hot pepper
  • 1 selleristjälk
  • 5 msk soja
  • 1 msk råsocker
  • salt och peppar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackad
  • 2 msk vit vinäger
  • 1/2 tsk krossad torkad röd chili
  • 1 msk Worcestershire sås
  • några droppar hot sauce (tabasco)
  • ris för 2
  • 1 dl ärtor

Koka ris, och blanda i ärtorna då riset är klart.


Tillaga finstrimlad lök i en lite kastrull med lite olivolja. Då löken har blivit mjukare och tappat lite av sin färg, tillägg soja, socker, salt och peppar, Worcestershire sås, vit vinäger, hackad vitlök och hot sauce. Rör om, och låt allting bubbla upp något.

Placera saltade och pepprade fiskfiléerna i en ugnsfast smord form.
Lägg över finhackad selleri och Poblano hot pepper. Avsluta med lök och sojasåsen.

Låt fisken tillagas i ugnen, 200 grader i 20-25 minuter tills fisken är väl tillagad.


Servera med ris och ärtor.

1 comment:

Anonymous said...

Har du sett min chili poblano san josé? Den är enorm....