Friday, January 4, 2008

Fisksoppa

Här kommer enkel recept på otroligt god fisksoppa!
Den är rätt så lättlagad - och väldigt mättande på en vinterkväll...
Fina färger och fina smaker.


Ingredienser

  • 4-6 potatis
  • 1 lök
  • 1 sötpotatis
  • 2 morötter
  • ca 250 g vit fisk (jag använde Tilapia som är mycket populärt här i Oklahoma)
  • 1 lagerblad
  • dill och persilja
  • salt och peppar
  • Grekisk salladskryddsblandning
  • 4-6 dl vatten
  • 4 dl mjölk
Skala och skiva potatis, lök, sötpotatis och morötter. Lägg dessa i en kastrull och häll vatten så att det täcker rot- och grönsakerna. Tillägg torkad dill och persilja, lite salt och peppar och ett lagerblad.
Koka tills morötterna, sötpotatis och potatis är mjuka.


Tillägg skivad fisk, och låt allting puttra ca 10 minuter, tills fisken är genomkokt.

Häll i mjölken, och låt allt puttra till ytterligare 10 minuter. Smaka av med eventuellt mer salt, dill och persilja.
Jag använde även en Grekisk salladskryddsblandning, som hade lite chili - och som gav soppan en lite mer spicy god smak.

3 comments:

lina said...

Fisksoppa är underbart! Soppor överhuvudtaget ska jag äta mer av nu under vintern!

Anonymous said...

Wow, those look delicious!
This is the first time on your blog. It’s great.

Anonymous said...

Hey där, du gör soppan krämigare om du använder creme fraiche ca 3 dl plus passerade tomater 1 burk plus vitlök 3 klyftor plus 3 tsk vetemjöl så att den reder sig plus fiskbuljong 6 dl och på slutet 3 dl vitt vin.
Då du, smaka och njut
mvh
kent p
sundsvall