Thursday, January 3, 2008

Succégryta : Kyckling i jordnötssmör

Äntligen blev det av att prova på den sk Succégrytan, som jag läste om på Brazilian Linda's blogg.
Jag använde kyckling istället för nötkött som Linda hade i sin gryta - och resultatet blev gott.


Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1-2 gröna paprikor
  • 4-8 msk jordnötssmör
  • 0,5 dl Kinesisk soja
  • vatten
  • salt och peppar
Fräs hackad och strimlad paprika i lite olja. Tillsätt strimlad kyckling. Låt kycklingen bryna lite, och häll sedan i vatten så att det täcker kycklinsstimlorna. Låt allting puttra till och koka tills kycklingen är väl genomlagad.
Tillägg sedan soja och jordnötssmör, salt och peppar.

Låt allting puttra till lite mer.

Min sås blev lite för vattnig, så jag tog lite utspädd majzena och hällde i, så att såsen blev lite mer fast.

Servera grytan med ris och god sallad.
Jag valde att göra en enkel sallad på riven rödkål och morot, kryddad med soja, äppelcidervinäger och peppar.

2 comments:

Anonymous said...

Nice and easy...or fast and easy... this makes me hungry...

Jenny Grannas said...

Lät riktigt gott! (även om jag inte äter kyckling och min sambo är allergisk mot jordnötter)

Och vilken vacker, färgglad sallad!