Saturday, May 10, 2008

Parmesan- och chilipanerad fisk med ugnsbakade rotsaker

Det blev stekt fisk till middag - panerad med parmesanost, polentagryn och torkad krossad röd chili. Till det serverades underbara ugnsstekta potatis och kålrot med rosmarin samt vitlök... Otroligt enkelt och gott.


Ingredienser

  • vit fisk (jag använde tilapia)
  • 1 ägg
  • 1 dl polentagryn
  • 2 msk riven parmesan
  • 1 tsk (eller mer) torkad krossad röd chili
  • salt och peppar
  • potatis
  • kålrot
  • 1-2 tsk torkad rosmarin (kan användas färskt)
  • 2 vitlöksklyftor
Börja med rotsakerna, eftersom de tar mest tid.
Skär dem i tunna skivor, och placera i en ugnsform eller på plåt. Häll över olivolja, salt och peppar, grovt hackad vitlök och rosmarin.
Baka i ugnen i ca 30-40 minuter 250 C (beroende på hur stora bitar), tills de fått fin färg och är genombakade. - vänd om rotsakerna i formen eller på plåt mellan 10 minuters mellanrum...

Vänd fiskfiléerna i vispad ägg, och sedan i mjölblandningen (polentagryn, chili, parmesan, salt och peppar).
Stek filéerna i en stekpanna med olja.

Låt filéerna vila någon minut på hushållspapper så att överflödig olja sugs av.

Servera fisken med ugnsbakade rotsakerna, samt en enkel sallad som t ex sallad på kikärtor, grön paprika, finhackad saltgurka, olivolja, italienska kryddor samt salt och peppar.
Somrigt, mättande och gott!

4 comments:

Anonymous said...

Jag som älskar både ost och chili,kan bara bli gott det där!

Anonymous said...

Ser riktigt gott ut! Alldeles i min smak :) Fisk, kikärtor och grönsaker!

Jassu said...

tack - ja, det är gott och festligt trots vardagsmat... dessutom ganska enkelt! Och nyttigt... hihi

Hanna said...

Mmm, fisken ser supergod ut! Både parmesan och chili är ju så gott!