Tuesday, June 10, 2008

Indisk kycklinggryta


Då jag hade bakat naanbröd, så var jag i min inspiration redo att laga Indisk kycklinggryta för att servera det med det goda brödet!

Det blev mycket gott och hett - trots improvisation.

Ingredienser

  • 2 stora kycklingbrösfiléer
  • 1 dl linser
  • 3 dl krossad tomat
  • 2 morötter
  • 2 tsk torkad mynta
  • 1-2 tsk kanel
  • 1/2 tsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk vitvinäger
  • 1/2 tsk krossad röd chili
  • salt och peppar
Skär kycklingfiléer i små bitar, och stek i en djup panna med lite olja.
Tillägg vitvinäger, torkad mynta, kanel, ingefära och finhackad vitlök samt röd chili. Låt allt komma ihop, och häll sedan i krossad tomat , linser och strimlad morot.

Låt grytan puttra och koka, tills linserna och morötterna är lagom mjuka - salt och peppra enligt smak.

Servera med grön sallad, naturell yoghurt och naanbröd.

No comments: