Friday, July 4, 2008

Köttgryta - i långtidskokare

Det blev köttgryta i långtidskokare - jag älskar dessa Crock-Pot, som jag tidigare har nämnt... Jag gör i ordning grytan på förmiddagen, och den sköter sig själv under dagen - och till kvällen har vi underbar middag.

Ingredienser

  • stor bit nötkött/oxfilé
  • potatis
  • morötter
  • kålrot
  • 1 dl billig balsamvinäger
  • 2 dl tomatjuice
  • peppar salt
  • 2 dl köttbuljong
  • lök
Stek köttbiten i en stekpanna med lite olja, så att den får fin yta - placera köttbiten i långtidskokaren (aka crock-pot).

Skär potatis, morötterna, kålrot och lök i grova bitar. Även vitlök passar bra till den här rätten.

Häll all vätska över rotsakerna och köttet - och tillsätt diverse olika kryddor enligt smak.
Sätt kokaren på högsta värme - sänk värmen efter en timme till lägsta ... Låt maten tillagas i ca 6-8 timmar.
Servera med riven rödkål.

No comments: