Sunday, August 10, 2008

Orientalisk fisk med pecannötter


Jag lagade orientalisk fisk med pecannötter till lätt middag. Rätten är enkel att tillaga; och den smakar ljuvligt med kikärtor.



Ingredienser

  • 0,5 dl balsamvinäger (billig går bra!)
  • 0,5 dl soja
  • lite olivolja
  • 1 dl pecannötter
  • 0,5 tsk krossad torkad chili
  • 2 fiskfiléer (jag använde Tilapia)
  • vitpeppar och salt
  • kikärtor
Placera fisken med soja, balsamvinäger och olja i en het panna, och tillsätt chili, vitpeppar och lite salt (var försiktig med saltet då soja kan vara mycket salt) och pecannötter.

Låt allting puttra och vänd fisken då ena sidan är klar efter ett par minuter.

Se till att röra om i pannan, så att sojan och balsamvinägret inte bränner fast... den ska koka ihop lite - men inte koka totalt ut och inte bränna fast.

Jag använde mig av den billigaste balsamvinägret som gick att hitta i affären - jag har nämligen 2 flaskor hemma; en dyr och en billig...och smaken har skillnad. Men nu i detta fall kan den billigaste användas, eftersom den kommer att koka ihop tillsammans med andra ingredienserna, och smaken blir mer kompakt.


Servera sedan den tillagade fisken med balsam-såsen och pecannötterna, på underbara kikärtor.

3 comments:

Daniel Roos said...

Pecannötter i bakning vet jag är gott mend et här va rnytt låter verkligen kul ha det så bra mvh Daniel

Anonymous said...

Det här hamnar direkt på min "måste prova"-lista! Kul att se nån annan som äter mycket fisk :)

Jassu said...

Jag älskar fisk - och jag älskar att prova olika nya knep för att göra fisken mer spännande och lite mer exotiskt....
Daniel ; det går alldeles utmärkt att använda pecannötter och alla andra nötter för alla slags maträtter....
Prova nötter i en gryta också; gott!