Saturday, April 7, 2007

John & Cooks's Real Pit Bar-B-Que

Som Texas-bor, är man alltid på sökande fot efter den bästa BBQ. Det ska vara bästa köttet och bästa BBQ-såsen.

Vi hade besökare från Cape Cod för en vecka sedan; min mans bror och hans fru.
Eftersom min man och hans bror är födda i Texas, och är i hjärtat riktiga Texas-bor, så ville de minsann låta mig och den andra frun att smaka på riktig BBQ.

Lawton, en liten stad i Oklahoma, är inte riktiga stället för just BBQ. Det ligger för det första i fel delstat, och dessutom så är Lawtons gator fyllda med mexikanska restauranger, bland andra snabbmatsrestauranger.
Men då vi hade frågat oss runt ett tag i staden, efter den bästa BBQ-restaurangen, så hade vi fått samma svar från alla : Cooks's!


Efter en stund letande, hittade vi stället i en liten avskild gata - långt borta från alla andra restauranger. Doften utanför vittnade om god mat!
Då vi tog steget in i den enkla restaurangen, möttes vi av en mycket familjär stämning. Den lilla restaurangen var nästan fullsatt; familjer, äldre par och yngre arbetsmän satt och åt sina favoriträtter med isté vid sidan om.

Vi blev alla serverade söt isté av den trevliga och glada servitören, och vit formbröd blev placerat på bordet - menyn satt på väggen, och det var bara att beställa.


Jag åt Beef & Pork dinner, med potatissallad som var som en kall potatismos - men god! BBQ-såsen var serverad vid sidan om; stark och svag försig.
Såsen var dock senapsbaserad, istället för ketchup - och det föll inte i smaken för de riktiga Texas-borna. Men enligt min smak var det gott.

Maten var mycket god, och priset var bra. För ca 63 kr fick jag mycket mat och dryck, som var förvånansvärt gott.

John & Cooks's Real Pit Bar-B-Que är ett familjägt restaurang, som grundades 1936. Den är enkel och familjär i sin stämning.
De tillagar sin kött i en hydda på bakgården - och personalen, som är en enda stor familj, berättar glatt om den om man frågar.
Restaurangen är inte den bästa BBQ-restaurangen som finns - men mycket bra för en enkel sådan i Oklahoma.

No comments: