Wednesday, April 11, 2007

Morotsmuffins

Jag älskar att äta muffins till frukost, och då ska de så klart vara nyttiga och matiga.


Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 dl råsocker strö
  • 1 dl olja (utan smak)
  • 2 dl riven morot
  • 1 dl russin
  • 1 dl kokosflingor (sötade)
  • 1 dl havregryn
  • 2,5 - 3dl mjöl (jag använde helkornsvetemjöl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk ingefära
  • 1 krm muskot
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 3 msk vatten
Blanda ihop alla torra ingredienserna. Då de är noga blandade, häll i riven morot, russin samt kokosflingorna.
Tillägg ägg och olja, samt lite vatten, och rör ihop till en jämn smet.

Häll smeten i muffinsform - detta recept räcker till 6 stora muffins.

Baka i 175 grader, 25-30 minuter.

1 comment:

Anonymous said...

HEJ!
Ramlade in på din sida, och hittade många fina recept! Härligt!
Kul också att du kommer fr Finland från början, där bor jag med - eller Åland om vi ska kinka ;-)
Ha det gott i landet over there, skicka gärna hit lite sommar, eller så emigrerar jag :-)