Jag älskar att äta muffins till frukost, och då ska de så klart vara nyttiga och matiga.
Ingredienser
- 4 ägg
- 1 dl råsocker strö
- 1 dl olja (utan smak)
- 2 dl riven morot
- 1 dl russin
- 1 dl kokosflingor (sötade)
- 1 dl havregryn
- 2,5 - 3dl mjöl (jag använde helkornsvetemjöl)
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk ingefära
- 1 krm muskot
- 1/2 tsk kanel
- 1 krm salt
- 3 msk vatten
Tillägg ägg och olja, samt lite vatten, och rör ihop till en jämn smet.
Häll smeten i muffinsform - detta recept räcker till 6 stora muffins.
Baka i 175 grader, 25-30 minuter.
1 comment:
HEJ!
Ramlade in på din sida, och hittade många fina recept! Härligt!
Kul också att du kommer fr Finland från början, där bor jag med - eller Åland om vi ska kinka ;-)
Ha det gott i landet over there, skicka gärna hit lite sommar, eller så emigrerar jag :-)
Post a Comment