Denna fiskgratäng gjordes med fantasi, och inspiration från andra gratängsrecept.
Ingredienser 4 pers.
- 400 g fiskfiléer (vit fisk)
- 5 st potatis
- 2 stora morötter
- 2 stora vitlöksklyftor
- 2 msk margarin/smör
- 3 msk mjölk
- 1 msk créme fraiche
- 1 krm salt
- 1 tsk italiensk salladskrydda (utan salt)
Skala och skiva potatisen och morötterna i små skivor, och koka dessa med vitlöksklyftorna tills de blivit mjuka.
Mosa ihop alltsammans i kastrullen. Tillägg creme fraichen, mjölk och kryddorna.
Sås
- 2 dl Creme Fraiche
- 2 dl krossade tomater
- 1/2 röd lök
- 1 tsk torkad persilja
- 1 tsk torkad dill
- 1 tsk italiensk salladskrydda (utan salt)
- salt och peppar
Blanda Creme Fraichen med krossade tomaterna, och finhackad rödlök. Blanda i kryddorna. Smaka av, och tillägg mer utav kryddorna om smaken vill.
Placera fiskfiléerna i en smord ugnsfast form. Spritsa potatismosen runt fisken - eller lägg fint med sked.
Häll såsen över fisken.
Gratinera i ugnen, ca 30 minuter i 200 grader. Servera med god sallad.
No comments:
Post a Comment