Saturday, April 14, 2007

Örtglad fiskgratäng

Denna fiskgratäng gjordes med fantasi, och inspiration från andra gratängsrecept.


Ingredienser 4 pers.

  • 400 g fiskfiléer (vit fisk)
Potatismos
  • 5 st potatis
  • 2 stora morötter
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 2 msk margarin/smör
  • 3 msk mjölk
  • 1 msk créme fraiche
  • 1 krm salt
  • 1 tsk italiensk salladskrydda (utan salt)

Skala och skiva potatisen och morötterna i små skivor, och koka dessa med vitlöksklyftorna tills de blivit mjuka.

Mosa ihop alltsammans i kastrullen. Tillägg creme fraichen, mjölk och kryddorna.

Sås
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 2 dl krossade tomater
  • 1/2 röd lök
  • 1 tsk torkad persilja
  • 1 tsk torkad dill
  • 1 tsk italiensk salladskrydda (utan salt)
  • salt och peppar

Blanda Creme Fraichen med krossade tomaterna, och finhackad rödlök. Blanda i kryddorna. Smaka av, och tillägg mer utav kryddorna om smaken vill.

Placera fiskfiléerna i en smord ugnsfast form. Spritsa potatismosen runt fisken - eller lägg fint med sked.

Häll såsen över fisken.

Gratinera i ugnen, ca 30 minuter i 200 grader. Servera med god sallad.

No comments: