Thursday, May 3, 2007

Jätteräkor på grillspett

Nu när våren och sommaren har tagit sig i kragen och kommit en närmare, så är det dags för oss att ta med maten ut i naturen, trädgården eller asfaltsgården. Grilla!
Vi gjorde enkla grillspett med jätteräkor, serverat med ris och grönsaker.


Ingredienser

  • Jätteräkor
  • lite balsamvinäger och soja
  • lök
  • blandade grönsaker
  • krossad tomat
  • ansjovis
  • chili
  • socker, salt och peppar
Lägg jätteräkorna samt lökbitar på blöta grillspett; pensla på lite balsamvinäger och soja, samt krydda med socker, salt och peppar.
Grilla dem tills de har fått fin färg, och ser ätbart glada ut.

Koka ris i så många portioner som behövs.
Låt några bitar av ansjovis värma upp sig i en djup varm stekpanna, i olja. Tillägg valbara grönsaker i pannan, och häll över färdigkokt ris, samt krossade tomater. Krydda enligt smak med chili, salt och peppar.

Enkelt och gott!

No comments: