Friday, May 11, 2007

Ugnsbakad kyckling på rotsaksbädd

Den här rätten är enkel att göra. Men vad som är bra; det är nyttigt, och gott!



Ingredienser 4 port.

  • 4 kycklingfiléer
  • 3 morötter
  • 1 lite kålrot
  • 0.5-1 dl vatten
  • 0.5 dl ketchup
  • 2 msk worcestershire sås
  • några droppar tabasco
  • 1 msk socker
  • salt och peppar

Stek kycklingfiléerna i en stekpanna, med olja, tills den får fin färg på ytan. Salta och peppra.

Finstrimla morötterna samt kålrot, och lägg dessa i en ugnsfast form. Salta och peppra, och häll lite vatten över rotsakerna.

Förbered såsen. Blanda ketchup, worcestershire sås, tabasco, socker, salt och peppar, i en liten skål.

Placera kycklingfiléerna ovanpå rotsakerna, och pensla på med sås.

Baka i ugnen, ca 40 min 175 grader.

Servera med god pastasallad.



serveringstips:


No comments: