Friday, May 25, 2007

Morotsrisotto

Morotsrisotto med färska bönor från trädgården, och taste of cheddar cheese... Vardagsmat som är gott att servera till kött eller sallad - eller både och!


Ingredienser

  • färdigkokt ris (för 2 port)
  • 2 dl bönor (färska från trädgården, eller från frysen)
  • 3 morötter
  • 4 rädisor
  • 0,5 dl riven cheddar ost, eller annan favorit-ost
  • 0,5 dl matlagsningsgrädde
  • sellerisalt och peppar
Finhacka morötterna och rädisorna, och fräs i en stor stekpanna med lite olja. Fräs tills de är mjuka.

Tillsätt färdigkokta riset (bra att använda från maträtten från dagen efter), och bönorna samt grädde och kryddorna. Låt allting fräsa ihop till en god röra.

Riv över ost - och servera till bordet direkt från stekpannan... det är fint och inbjudande.

No comments: