Jag har tidigare lagat BBQ fisk med rosmarin- och vitlökspotatis. Idag valde jag att laga likadan rätt, fast med kycklingfilé.
En självklar favorit hemma hos oss!
Ingredienser
kyckling med BBQ-sås:
- 2 kycklingfiléer (för två pers.)
- 1 lök
- 2 dl ketchup
- 2 msk råsocker
- 2 msk vit vinäger
- 1 msk citronsaft
- 1-2 msk hot sauce (tex tabasco)
- 3 msk Worcesterchire sås
Blanda alla såsingredienser i en liten kastrull, och koka upp såsen i ett par minuter.
Placera kycklingen i en smord ugnsfast form. Lägg stekt lök över kycklingen, samt såsen - och baka i ugnen i 175-200 grader, 40-45 min.
Rosmarin- och vitlökspotatis
se ingredienser samt beskrivning här
Servera kycklingen med rosmarin- och vitlökspotatis, gröna ärtor och god dryck.
No comments:
Post a Comment