Thursday, May 24, 2007

BBQ kyckling med rosmarin- och vitlökspotatis

Jag har tidigare lagat BBQ fisk med rosmarin- och vitlökspotatis. Idag valde jag att laga likadan rätt, fast med kycklingfilé.
En självklar favorit hemma hos oss!


Ingredienser

kyckling med BBQ-sås:

  • 2 kycklingfiléer (för två pers.)
  • 1 lök
  • 2 dl ketchup
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk vit vinäger
  • 1 msk citronsaft
  • 1-2 msk hot sauce (tex tabasco)
  • 3 msk Worcesterchire sås
Skiva löken, och stek dessa i en stekpanna med lite olja, så att de blir mjuka och får lite färg.

Blanda alla såsingredienser i en liten kastrull, och koka upp såsen i ett par minuter.

Placera kycklingen i en smord ugnsfast form. Lägg stekt lök över kycklingen, samt såsen - och baka i ugnen i 175-200 grader, 40-45 min.

Rosmarin- och vitlökspotatis

se ingredienser samt beskrivning här

Servera kycklingen med rosmarin- och vitlökspotatis, gröna ärtor och god dryck.




No comments: