I USA lagar man mycket mat i en s k Slow Cooker, eller Crock pot. Varje familj har sin egen stor gryta, som används flitigt och effektivt.
Jag lagade till en kycklinggryta - och det var smidigt som bara den...!
Ingredienser
- 3 kycklingbröst
- 3 morötter
- 1 liten squash
- 3 vitlöksklyftor
- 3 dl tomatkross
- 2 dl bruna kikärtor
- 3 msk skivad inlagd jalapeños
- 2 msk ketchup
- 2-3 dl vatten
- salt och peppar
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk torkad basilika
- 2 tsk rosmarin
Blanda tomatkross med kikärtor, oregano, basilika och rosmarin samt salt och peppar i en skål. Tillägg ketchup och jalapeños. Smaka av, och tillsätt mer kryddor om så behövs. Det ska vara kryddigt!
Häll blandningen över kycklingen i grytan. Häll även över lite mer vatten, tills du ser att vätskan nästan täcker allt i grytan.
Sätt grytan på "low", och låt allt tillagas under ca 8 timmar. Du kan även sätta grytan på "high" , så är maten klar redan om ca 4 timmar.
Servera med kokt potatis, eller ris.
No comments:
Post a Comment