Monday, July 9, 2007

Kycklinggryta i Crock-Pot


I U
SA lagar man mycket mat i en s k Slow Cooker, eller Crock pot. Varje familj har sin egen stor gryta, som används flitigt och effektivt.
Jag lagade till en kycklinggryta - och det var smidigt som bara den...!


Ingredienser

  • 3 kycklingbröst
  • 3 morötter
  • 1 liten squash
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 dl tomatkross
  • 2 dl bruna kikärtor
  • 3 msk skivad inlagd jalapeños
  • 2 msk ketchup
  • 2-3 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk torkad basilika
  • 2 tsk rosmarin
Skiva morötterna samt squash i ca 1 cm tjocka bitar. Skiva vitlöken i fina bitar. Placera morötterna blandat med squash och vitlök tillsammans med kycklingbrösten i grytan.

Blanda tomatkross med kikärtor, oregano, basilika och rosmarin samt salt och peppar i en skål. Tillägg ketchup och jalapeños. Smaka av, och tillsätt mer kryddor om så behövs. Det ska vara kryddigt!
Häll blandningen över kycklingen i grytan. Häll även över lite mer vatten, tills du ser att vätskan nästan täcker allt i grytan.

Sätt grytan på "low", och låt allt tillagas under ca 8 timmar. Du kan även sätta grytan på "high" , så är maten klar redan om ca 4 timmar.

Servera med kokt potatis, eller ris.

No comments: