Sunday, July 8, 2007

Brunsås med köttfärs och okra

Jag har bekantat mig med okra från vår trädgård.
Därför gjorde jag en riktig brunsås, med köttfärs, okra och bruna kikärter - serverad med kokt potatis.
Väldigt gott, och en lite annorlunda köttfärssås.


Ingredienser

  • 1,5 dl skivad okra
  • 1,5 dl bruna kikärter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 2 dl färdigstekt köttfärsblandning med lök och morötter.
  • 2 msk grahamsmjöl
  • 2 msk smör
  • vatten
  • 2 msk soja
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 msk ketchup
  • salt och peppar
Stek skivad okra med kikärtor och finhackad vitlök, med lite olja i en stekpanna. Då okran fått lite färg, skeda över mjöl och smör. Rör om hela tiden, och låt mjölet bli lite brunt. Häll sedan i vatten (ca 5 dl) medans du rör om.

Tillsätt färdigstekta köttfärsblandningen, samt grovkornig senap, ketchup och soja.
Krydda rikligt med salt och peppar - riktig brunsås ska ha mycket sälta!

Låt såsen puttra ihop, och servera sedan med kokt potatis.

1 comment:

Anonymous said...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Se você quiser linkar meu blog no seu eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. (If you speak English can see the version in English of the Camiseta Personalizada. If he will be possible add my blog in your blogroll I thankful, bye friend).