Tuesday, August 28, 2007

Amerikanska pannkakor

Min man tittade konstigt på mig då jag hade gjort pannakakor för första gången till honom - de var inte alls lika tjocka som de traditionella Amerikanska pannkakorna, utan tunna precis så som de ska vara i Skandinavien. Efter att han smakade dem, så har han varit glad och nöjd med "Swedish pancakes".
Nu, så ville jag trots allt prova på att göra Amerikanska pannkakor. Ganska enkelt - och gott till frukost.


Ingredienser

  • 5 vetemjöl (jag tog hälften vetemjöl, och hälften grahamsmjöl)
  • 2 msk socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk soda
  • 2 ägg
  • 5 dl filmjölk
  • 2 msk smält smör
Blanda ihop mjöl med socker, bakpulver, salt och soda, och häll sedan i filmjölk, ägg och smält smör. Blanda till så att du får en jämn smet.


Stek pannkakorna i en het stekpanna med lite smör och olja.


Servera traditionellt med en klick smör och lönnsirap, samt ett par bitar knaperstekt bacon.

2 comments:

Anonymous said...

Min man vill ha så tunna, så tunna så tunna pannkakor. Men vad han inte vet är att han inom kort kommer att serveras en variant på amerikanska pannkakor med ananas.

Anonymous said...

Hej
Vill bara berätta att jag bytt bloggadress.
http://metrobloggen.se/godmat