Wednesday, August 15, 2007

Bakad potatis med tonfiskröra

Det hade varit en varm solig sommardag, och jag saknade tillbaka till Sverige!
Därför, blev det mycket Sverige-inspirerad middag; med tonfiskröra på bakad potatis
...


Ingredienser

  • bakad potatis
  • kokt ägg
  • finhackad rödlök
  • 1 burk konserverade musslor i olja
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 1,5 dl gräddfil
  • 2 msk creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk torkad dill
  • 1 tsk chili pulver
  • salt och peppar

Blanda till tonfiskröran i en skål; blanda ihop en sås utav gräddfil, creme fraiche och majonnäs, samt kryddorna - torkad dill, chili pulver och salt + peppar. Häll i tonfisk, och rör ihop till en bra röra.


Lägg tonfiskröra på en bakad potatis, och toppa med musslor och finhackad röd lök. Servera med kokt ägg, och hembakad vitlöksbröd med enkel sallad kryddad med balsamvinäger.

1 comment:

Anonymous said...

Bakad potatis är så gott!=)