Wednesday, August 1, 2007

Pastasås - tomater och kikärtor

Till lunch/middag lagade jag snabbt en pastarätt.
Det blev tomatsås utav det som fanns att hitta i kylskåpet; bruna kikärtor, salamikorv och poblano paprika från trädgården...
Inte illa!


Ingredienser

  • 3 dl krossade tomater
  • 2 dl bruna kikärtor
  • 1,5 dl finstrimlad salami
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/5 röd lök
  • 1 Poblano hot pepper
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar
  • 1 tsk italiensk kryddblandning
Stek finhackad rödlök i lite olivolja i en djupare stekpanna. Tillägg finstrimlad Poblano och vitlök. Låt stekas i några minuter, och tillägg sedan finstrimlad salami, kikärtor och krossad tomat.

Låt allting bubbla i ca 10 minuter - smaka av med salt och peppar och socker.

Servera med kokt pasta.



Läs detta på Engelska

Read this in English


No comments: