Wednesday, August 1, 2007

Tomatsås med ansjovis

Återigen blev det enkel middag.
Det går alltid snabbt och enkelt att göra en pastasås utav tomater - och det är extra gott, då man vet att tomaterna är från din egen trädgård!


Ingredienser

  • 7-9 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 Poblano hot pepper
  • 6-10 ansjovisfiléer
  • 1/2 röd lök
  • salt och peppar
  • 1-2 tsk torkad basilika
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk socker
  • vatten
Stek finhackad rödlök med finhackad ansjovis, i en het stekpanna med lite olivolja. Tillägg finstrimlad Poblano och vitlök. Låt dessa stekas tills löken får lite färg, och ansjovisen smält lite. (det blir extra gott, då man steker tills allt får extra mycket färg, nästan bränt...)


Tillägg finshackad tomat, vinäger, och resten av kryddorna.

Låt såsen koka i ca 15 minuter.


Servera med kokta pasta, och en klick creme fraiche.





Läs detta på Engelska

Read this in English

No comments: