Friday, August 3, 2007

Apelsinkyckling med pastasallad

Vi var sugna på något riktigt somrigt att äta - så vi valde att laga till kyckling med pastasallad; för vad är mer sommar än det?


Ingredienser
  • kyckling för 2 (jag valde innanlårsfilé)
  • 1 apelsin
  • 1 lök
  • salt och peppar
  • pasta för 2
  • 2 dl vindruvor
  • 1 Poblano hot pepper
  • 2 dl finhackad tomat
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk Italiensk kryddblandning
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 apelsin
Strimla löken, och stek det i en stekpanna med lite olivolja. Lägg dessa sedan i en smord ugnsfast form.
Stek kycklingen i stekpannan, så att den får fin färg och yta. Lägg kycklingbitarna sedan på löken i formen.
Skiva apelsinen, och pressa lite saft över kyckligen.
Baka sedan kycklingen i ugnen med apelsinbitarna i formen, ca 30-60 minuter (beroende på storleken av bitarna) i 175-200 grader.

Finhacka tomaterna och vindruvorna, samt finstrimla Poblano Hot pepper. Blanda dessa i en skål, med vinäger, olivolja och resten av kryddorna. Tillsätt sedan färdigkokt pasta.

Servera kycklingen med pastasalladen, samt några skivor apelsin.


Läs detta på Engelska

Red this in English

No comments: