Vi var sugna på något riktigt somrigt att äta - så vi valde att laga till kyckling med pastasallad; för vad är mer sommar än det?
Ingredienser
- kyckling för 2 (jag valde innanlårsfilé)
- 1 apelsin
- 1 lök
- salt och peppar
- pasta för 2
- 2 dl vindruvor
- 1 Poblano hot pepper
- 2 dl finhackad tomat
- 1 tsk basilika
- 1 tsk Italiensk kryddblandning
- 2 msk vinäger
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
- 1 apelsin
Stek kycklingen i stekpannan, så att den får fin färg och yta. Lägg kycklingbitarna sedan på löken i formen.
Skiva apelsinen, och pressa lite saft över kyckligen.
Baka sedan kycklingen i ugnen med apelsinbitarna i formen, ca 30-60 minuter (beroende på storleken av bitarna) i 175-200 grader.
Finhacka tomaterna och vindruvorna, samt finstrimla Poblano Hot pepper. Blanda dessa i en skål, med vinäger, olivolja och resten av kryddorna. Tillsätt sedan färdigkokt pasta.
Servera kycklingen med pastasalladen, samt några skivor apelsin.
Läs detta på Engelska
Red this in English
No comments:
Post a Comment