Thursday, December 13, 2007

Bananmuffins med pecannötter

Det har varit säsong för pecannötter här i Oklahoma, och därför har vi passat på att gå ut med korgar och hinkar för att plocka på oss så många nötter som möjligt.
Dessa är underbara då de är skalade och putsade; man kan tillägga dem i sa
llader, grytor, pajer och annat gott.
Jag passade på att göra bananmuffins med pecannötter!


Ingredienser

  • 4,5-5 dl mjöl (jag använde hälften vetemjöl och hälften grahamsmjöl)
  • 1 tsk soda
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/8 tsk salt
  • 1,5 msk socker
  • 1-1,5 dl hackade pecannötter
  • 1 ägg
  • 4,5-5 dl mjölk (jag använde sojamjölk)
  • 3 msk rapsolja
  • 1,5-2 mosad banan
Vispa ihop ägg med mjölk och olja. Blanda ihop mjöl, soda, bakpulver, salt, hackade nötter och socker. Blanda sedan mjölblandningen i vätskan.

Tillägg mosad banan i smeten. Använd gärna riktigt mogna bananer, så får du god banansmak! Blanda smeten väl.

Häll smeten i smord muffinsformsplåt. Dekorera med hela skalade pecannötter.

Baka muffinsen i ugnen, ca 200 grader i 20-25 minuter.

Dessa muffins är otroligt maffiga och mättande, och bäst av allt; inte alltför oyttiga! Ett utmärkt val för större mellanmål.

No comments: