Jag hittade recept på en enkel klassisk köttfärspaj, och gjorde den för några veckor sedan.
Det blev jätte gott och mättande, då de serverades med god sallad och dressing.
Ingredienser
- 400 gr nötfärs
- 1 lök
- 200 gr champinjoner
- 2,5 msk tomatpuré
- salt
- 1 krm peppar
- 1 tsk oregano
- 1 burk majskorn
- 0,5 tsk timjam
- 0,5 msk vetemjöl
- 1 vitlöksklyfta
- 2 ägg
- 1 dl riven ost
- 150 smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk vatten
Skala och finhacka löken. Fräs löken och champinjonerna i matfettet i en stor stekpanna. Lägg i färsen. Dela sönder köttet med en trägaffel. Stek under omrörning tills färsen fått fin färg.
Tillsätt mjöl, vatten, tomatpuré, majs, salt och peppar. Koka i ca 3 minuter. Smaksätt köttfärssåsen med oregano, timjan och ev. pressad vitlök.
Sätt på ugnen 225 grader.
Tryck ut pajdegen i en pajform, så att botten och kanter blir täckta. Nagga degen med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Knäck 2 ägg i en liten skål. Vispa sönder äggen med en gaffel och blanda ner riven ost. Blanda ner ägg och ostsmeten i den avsvalnande köttfärsröran.
Häll köttfärsröran i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare ca 25 minuter i mitten av ugnen.
Servera pajen med en god sallad.
1 comment:
Mums vad den ser god ut! Jättefin blogg du har:)
Post a Comment