Wednesday, May 7, 2008

Italiensk kikärtsgryta

Denna gryta smakar bra, speciellt under en stormig eftermiddagen då allt verkar aningen grått och trist...
Smakerna från vitlök och färsk ingefära är ljuvliga!


Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2-3 morötter
  • 1 STOR potatis, eller 2-4 mindre potatisar
  • 1/2-1 tsk finhackad färsk ingefära
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 3 dl kokta kikärter
  • oregano och basilika
  • salt och peppar
Börja med att skära löken i grova bitar, morötterna och potatis i tärningar, finhacka vitlök och ingefära.

Låt dessa svettas ett tag i en panna med olja, så att smakerna går samman ...
Tillsätt buljong, tomatpuré och kryddorna. Sjud under lock i ca 15 minuter.

Efter 15 minuter är det dags att blanda i kikärterna.
Låt grytan fortsätta sjuda tills potatisen och morötterna är tillräckligt mjuka.

Servera med vitlöksbröd.

Jag gjorde min egen vitlökssmör till brödet som jag rostade ... pressad vitlök och persilja blandat i margarin! Enkelt!

No comments: