Saturday, July 12, 2008

Salamiröra i mörk Rågbaguette

Det är underbart att göra en riktigt stor god macka, och äta den som picknick-mat eller bara ta den ut i trädgården och njuta under solen...
Mackor, baguetter och sallader är riktig sommarmat - för mig.
Jag gjorde salamiröra till våra speciella inköpta rågbaguetter. Jätte gott!

Ingredienser

  • 1 dl finskivad salami
  • 0,5-1 dl skivade gröna oliver
  • 3 msk finhackad lök
  • salt och peppar
  • 1 dl créme fraiche
  • 3 msk naturell yoghurt (gärna fettfri)
  • 1 tsk senap
  • smör
  • vitlökspulver
  • salladsblad
  • inlagd gurka
Jag blandade ihop salami, gröna oliver, lök, créme fraiche, yoghurt, senap, salt och peppar... smakade av och godkände ...


Sedan bredde jag på smör på baguettehalvorna, och spred över lite vitlökspulver - och lät dessa rostas i en mycket het ugn i några minuter... så att de fick lite krispig yta och underbar smak av smälta smöret tillsammans med vitlökspulver. Jag är helt säker på att färsk vitlök fungerar också alldeles utmärkt för det här.

Sedan var det dags att lägg upp salamiröran på brödet, tillsammans med salladsblad och inlagd gurka!
Det var super gott - och min man åt baguetten med god aptit, tillsammans med en god öl (eller två).

3 comments:

Anonymous said...

Hej,

Vill först säga att jag läser din blogg varje dag, även om jag inte gör mig hörd så ofta. Att jag läser den varje dag hoppas jag du uppfattar som den komplimang det är avsett som.

Jag blir mest nyfiken på det där mörka brödet som du kallar för baguette. Aldrig sett en så mörk baguette tidigare. Jag gissar att du har gjort det själv. Recept?

/Stefan

Jassu said...

Hej Stefan!
Tack för fina komplimangen!

Åh, jag önskar att jag kunde baka såna baguetter - eller vad som helst, men tyvärr så är bakning nåt som jag inte ännu har lärt mig bra... Jag misslyckas nämligen med bröd även då jag använder bakmaskin! Tro det eller ej.... sorgligt men sant.

Jag bor ju just nu i Oklahoma, och här får man inte tag på riktig rågbröd (sur hård rågbröd som man får i Sverige och speciellt i Finland!)... istället finns det mjuk mörk bröd som kallas för "Pumpernickel bread". Jag kollade upp Pumpernickel på Wikipedia, och enligt den så är det någon slags rågbröd.....
Så, dessa baguetter är köpta från vår lokala Wal-Mart, och de heter "pumpernickel sandwich roll".

Tack igen för fina komplimangen - jag är glad att nån uppskattar min blogg.

Anonymous said...

Jag blev nyfiken på samma sak som Stefan, trillade in pga ett bildsök på google, och brödet såg så gott ut! Måste hur som helst tipsa Stefan, om han fortfarande följer bloggen, om brödet "Dunkel" som säljs både på Willys och Ica bland de färska bröden. Det är också sådär chokladbrunt men ändå fluffigt som ett ljust bröd!