Sunday, March 11, 2007

Örtfyllda Champinjoner

Lyxiga champinjoner fungerar alldeles utmärkt som små serveringar bland annat gott, för gäster under söndagen - eller kanske även bara för dig, då du vill ha något lite extra.


Ingredienser

  • 10 champinjoner
  • 2 msk creme fraiche
  • 1 stor salladslök (2 små), finhackad
  • gräslök, finhackad
  • persilja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk senap
  • salt och peppar
  • riven ost
Skär av stjälkarna av champinjonerna, och gräv ut lite av champinjonsköttet runtom stjälkomrodet - så att det blir ett lagom stort hål.

Blanda creme fraichen med örterna och kryddorna. Smaka av med salt och peppar.

Fyll champinjonerna med örtblandningen - och toppa med riven ost.

Baka i ugnen på plåt, 225 grader i 10-15 minuter, tills champinjonerna med osten har fått fin färg.

Låt svalna av på hushållspapper, och servera sedan på vacker fat.

4 comments:

Anonymous said...

Det där lät absolut som något i min smak....

Anonymous said...

det här är oxå supergott..
blanda riven parmesan, olivolja, ströbröd, hackad bladpersilja och vitlök till en lagom grynig halvtorr massa och fyll champinjoner eller portabellosvampar. baka i ugnen som dina fyllda champinjoner. passar till det mesta och "krasar" gott

barbie

Anonymous said...

nyt pääsin sivuille, ja näyttää hyviltä sieniltä!!!!

Jassu said...

jag älskar parmesan! Så det passar nog alldeles jätte bäst med champinjoner...!!! Ska prova det!