Thursday, May 24, 2007

Mormors Blåbärssaft

Hemma hos mormor har jag alltid blivit serverad hemlagad saft; det kunde vara gjord av blåbär, lingon, vinbär eller andra goda bär.
Tyvärr så uppskattade jag inte saften så mycket som jag borde ha gjort; och det är inte förrän nu när jag är långt borta från mormors kök, som jag saknar och vill ha det som jag en gång fick.
Ikväll gjorde jag blåbärssaft; och det smakade som det ska!


Ingredienser

  • 5 dl blåbär
  • 1 dl vatten
  • 1-2 dl socker
Koka upp blåbär med vatten och socker. Låt puttra i ca 20-30 minuter på låg värme.

Pressa bären genom en sil, så att all vätska går igenom till en behållare.

Vätskan är nu klar som saftkoncentrat - och det som är kvar av bären fungerar utmärkt till paj!

Blanda saft med vatten; och servera med ett par isbitar. Gott!

1 comment:

Maddo said...

Oh, tack för receptet! =)