Vi satte upp grillen för första gången för i år, och grillade - trots att regnet öste ner lite då och då... som vanligt.
På menyn stod grillad fläskfilé, med gurksalsa som var gjord av gurkor från vår egen trädgård. Så somrigt, enkelt och gott!
Ingredienser
- Fläskfilé
- HonungsBBQ-sås från KRAFT
- salt och peppar
- 1 gurka
- 3 dl krossad tomat
- mycket basilika och oregano
- 1 vitlöksklyfta
- 1 stjälkselleri
- 1/2 lök
- 1 msk citronsaft
- 5 msk balsamvinäger
- hot sauce (t ex Tabasco)
- peppar
Vi penslade på filéerna med marinaden, bara 15 minuter innan grillning. Min man, den ansvarige för grillningen, penslade på mer av såsen då köttet var på grillen, samt saltade och pepprade till lite mer...
För gurksalsan; finhacka lök, vitlök, stjälkselleri och gurka. Blanda till med krossad tomat, och resten av kryddorna; balsamvinäger, peppar, hot sauce, citronsaft, mycket oregano och basilika.
Låt salsan stå i kylskåp någon timme innan servering - så att smakerna får gosa ihop sig lite...
Jag serverade den grillade fläskfilén med gurksalsa, samt rosmarin- och vitlökspotatis. Receptet till potatisfavoriten, hittar du här.
No comments:
Post a Comment