Sverige har varit i kanelbullefeber ett tag sedan - och nu var det dags för det här i vårt hem.
Huset doftade kanelbullar, och kanelbullar ligger nu hullerombuller på borden i köket ...
Det finns inte mycket som är godare än kanelbullar och mjölk!
Ingredienser
- 75 g jäst för söta degar
- 5 dl mjölk
- 1,8 – 2 l vetemjöl (eller hälften vete- hälften grahamsmjöl)
- 200 g smör, gärna osaltat
- 2 dl socker
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- ev 1 msk stött kardemumma
- ca 100 gr smör
- kanel
- socker
- 1 ägg
- 1 krm salt
- 1 tsk vatten
Låt degen vila och jäsa under handduk, i ca 30 minuter, tills degen jäst dubbelt.
Dela degen i två delar.
Kavla ut degen, och bred på med rumstemp. smör, socker och kanel. Rulla ihop, och skär till små bullbitar.
Låt bullarna jäsa ca 20-30 minuter på plåt, innan bakning i ugnen.
Vispa ihop ägg med salt och vatten. Pensla bullarna med brödglanset.
Baka sedan i ugnen, 250 grader i 7-9 minuter.
No comments:
Post a Comment