Tuesday, October 9, 2007

Kanelbullar


Sverige har varit i kanelbullefeber ett tag sedan - och nu var det dags för det här i vårt hem.
Huset doftade kanelbullar, och kanelbullar ligger nu hullerombuller på borden i köket ...
Det finns inte mycket som är godare än kanelbullar och mjölk!


Ingredienser

  • 75 g jäst för söta degar
  • 5 dl mjölk
  • 1,8 – 2 l vetemjöl (eller hälften vete- hälften grahamsmjöl)
  • 200 g smör, gärna osaltat
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • ev 1 msk stött kardemumma
  • ca 100 gr smör
  • kanel
  • socker
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vatten
Blanda jästen i en bunke med rumstemp. mjölk. Blanda i äggen, smulad rumstep. smör och mjöl, socker, salt och kardemumma. Arbeta ihop till en bra deg.
Låt degen vila och jäsa under handduk, i ca 30 minuter, tills degen jäst dubbelt.

Dela degen i två delar.
Kavla ut degen, och bred på med rumstemp. smör, socker och kanel. Rulla ihop, och skär till små bullbitar.

Låt bullarna jäsa ca 20-30 minuter på plåt, innan bakning i ugnen.


Vispa ihop ägg med salt och vatten. Pensla bullarna med brödglanset.
Baka sedan i ugnen, 250 grader i 7-9 minuter.

No comments: