Monday, December 31, 2007

Kikärtsgryta med tonfisk

I dag serverades kikärtsgryta med tonfiskt till middag. Jag hittade receptet på Tasteline. Medans jag lagade maten, så gjorde jag egna små ändringar och justeringar i receptet - och resultatet blev bra. Mycket gott och enkelt.


Ingredienser

  • 1 tsk torkad kummin (jag använde hel istället för malen)
  • 2 tsk torkad persilja
  • 2 små vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk olja
  • 1 liten finhackad Poblano hot pepper
  • 2,5 dl krossade tomater
  • 1 tsk socker
  • 1 burk tonfisk
  • 1 burk kikärtor
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk ketchup
  • salt och peppar
Fräs kummin, persilja, vitlök och Poblano i olja. Tillsätt krossad tomat, socker, tonfisk och kikärtor.
Smaka av med balsamvinäger, ketchup, salt och peppar. Låt såsen puttra i några minuter medans ris eller couscous tillagas.

Servera med couscous eller ris.

Jag valde att servera med ris och färsk grönsallad. Jätte gott!

2 comments:

Jenny Grannas said...

Den måste jag prova, tonfisk och kikärtor har ja alltid hemma! Menar du spiskummin när du skriver kummin?

Jassu said...

Yes, Spiskummin...