Saturday, May 3, 2008

Bilder från vistelsen i Skandinavien

Efter en resa i Skandinavien, så kommer mat-bilderna här med en kort sammanfattning :

Mormors hemlagade köttbullar! Och hennes brunsås med lök vid sidan av... det kan inte bli bättre.Grekisk inspirerad sallad som serverades med mormors hemlagade köttbullar. Fräscht!
Under en tjejmiddag med tjejkusinerna åt vi pizza och drack vin - och middagen avslutades med dessa underbart söta och vackra lyx-chokladpralinerna! De var inhandlade någonstans i Stockholm...
I Oklahoma får man inte tag på solrosrågbröd ... så jag njöt utav frukosten med stora tuggor av solrosrågbröd under vistelsen i Stockholm.

I Finland köpte vi "Kalakukko" - rågbröd fylld med fisk och fläsk... Faktiskt, så är det ett måste varje gång i Finland, och det är gott!
Här kan du läsa mer om Kalakukko.

Dessutom så passade jag på och äta Runebergs tårta, eftersom det var dags för dem då ... Här ka du läsa mer om Runebergs bakelser.

Det var en lyckad resa och vistelse - och massor med god hemglad mat!

4 comments:

Rebecca said...

Åh, vad härligt med praliner. Jag kan avslöja att det är Franska Valrhona (chokladens Rolls Royce) och Palantine. Om jag ser rätt är det Palet DÁrgent (mjölkchokladtryffel), blodapelsin, jasminte, tiramisu och päron. Gud, nu måste jag iväg och köpa choklad.

Tack för en trevlig blogg.

Jassu said...

Rebecca! Du måste nog vara choklad-expert! för jag minns att det är exakt dom pralinerna som du sade - så ja, du såg rätt.
Jag tyckte att jasminte var godast ... och konstigt nog, så påminde den mig om min gammelmorfast cologne - men på ett bra sätt!

Hoppas du får tag på choklad snart!
och tack för snälla kommentaren!

Rebecca said...

Jag är ett chokladfreak, och började jobba i chokladbutik som 16-åring. Har man spenderat 5 år bland kvalitetschoklad, gjort projektarbete om det BÖR man ha lärt sig nåt.

Jasminten är en av mina favoriter. Udda, men ljuvlig =).

Anonymous said...

Kanske ska baka en Runeberg till min finska kompis! Har aldrig hört talas om den