Friday, April 6, 2007

Grekisk paj

Jag hittade recept på en grekisk paj i en kvällstidning en tid tillbaka - och jag har nu gjort den två gånger!
Den är så god...!


Ingredienser

Deg:

  • 3 dl mjöl
  • 125 g margarin
  • 1 msk vatten
Fyllning:
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 purjolök
  • 400 g hela tomater
  • 150 g feta ost
  • 100 g salami
  • 3 msk skivade gröna oliver
Äggstanning:
  • 3 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • salt & oregano
  • basilika
Blanda till degen, och tryck ut den med fingrarna i en ugnsfast pajform. Lägg formen med degen i frysen, och låt stelna. Det brukar ta ca 10 min.
Nagga sedan skalet, och förgrädda den i ugnen tills den är torr.

Fräs strimlad purjolök och champinjonerna. Tillägg eventuellt lite peppar i dem.

Koka upp mjölken, och låt den svalna något för att sedan vispa i äggen och kryddorna.

Fyll förgräddade pajskalet med färdigfrästa purjolöken och champinjonerna, finstrimlad salami, hela tomaterna, fetaost och oliverna.

Häll över äggstanningen, och grädda sedan i ugnen, 30 min 200 grader.




Serveringstips:


1 comment:

Anonymous said...

Ser jättegott ut! Precis hittat din blogg och det finns massor av trevligt :)

http://kaleen.wordpress.com