Saturday, April 7, 2007

Helstekt kyckling med apelsin

Helstekt kyckling är alltid gott - och det är jätte enkelt!


Ingredienser

  • 1 hel kyckling (ca 2kg)
  • 2 apelsiner
  • salt och peppar
  • vatten
Skär av överflödigfett ur kycklingen, och ta bort skinnet om så önskas (jag föredrar att ta bort så mycket skinn som möjligt, för då blir man av med så mycket fett som möjligt - inget som "riktiga kockar" rekommenderar dock).

Pressa saften ur apelsinerna på kycklingen, och gnugga in. Gnugga salt och peppar runt om hela kycklingen.

Lägg apelsinbitarna in i kycklingen, och knyt ihop benen med ugnssäker tråd, eller tandpetare.

Placera kycklingen i en lite djupare ugnsfast form/plåt, och häll i lite vatten så att apelsinsaften inte bränns.

Stek i ugnen 225 grader i ca 2 timmar. Kycklingen är klar, då du skär i den nära benet, och vätskan är klar och genomskinlig.

1 comment:

Anonymous said...

Fin blogg du har!!!