En underbar köttfärsgryta med bönor från egen trädgård - maten smakar som bäst med ett glas kall mjölk vid sidan av. Mättande och energigivande!
Ingredienser
- 3 dl bönor
- 500 gr köttfärs
- 1 lök
- 1 dl vatten
- 3 morötter
- 1 stjälk selleri
- 1 burk konserverade krossade tomater
- 3 msk soja
- 1-3 tsk hot sauce (tex tabasco)
- 3 msk Worcesterchire sås
- 3 msk balsamvinäger
- salt och peppar
Jag använde bönor plockade från vår egen trädgård!
Finhacka morötterna, löken samt selleri. Fräs dessa i en stor gryta, med lite olivolja. Häll i 1 dl vatten, och låt allting puttra ihop på medelvärme, så att de blir mjuka.
Stek köttfärs i en stekpanna med lite olja. Om köttfärsen är mycket fet (som i USA), så kan du hälla i vatten och låta allting koka ihop så att fettet löser ut sig i vattnet. Häll sedan vattnet ur färsen, och stek lite mer.
Häll köttfärsen i grytan med morötterna, löken och selleri. Tillägg krossade tomaterna, balsamvinäger, soja, hot sauce, Worcesterchire sås, salt och peppar. Häll även i bönorna från kastrullen, som fått koka i en timme.
Låt allting puttra ihop sig i ca 15 minuter.
Servera med kokt potatis.
1 comment:
Jag har precis upptäckt hur gott det är med bönor så det här receptet ska provas inom kort!
Du har dessutom numera en länk på min blogg också :)
Post a Comment