Jag plockade okra idag, och tomater - och bestämde mig för att göra annorlunda vegetarisk chili utav dessa.
Man kan nog säga att chili är en utav nationalrätterna här i södra USA... Jag älskar att röra om lite i den grytan...!
Ingredienser
- 2 dl finskivad okra
- 2 dl bruna kikärter
- 2 dl skivad tomat
- 1 finstrimlad grön Poblano
- 1 msk grahamsmjöl
- 1 påse chili-krydda (taco-krydda går också bra...)
- lite salt
- 1-2 dl vatten
Stek grönsakerna i en djup och het stekpanna med lite olivolja. Pudra över lite grahamsmjöl, och rör om hela tiden.
Då de mjuknat upp lite, tilläg kikärtorna och chili-kryddningen. Häll i vatten, så att det bildas lagommycket sås.
Låt den vegetariska chilin puttra i ca 15 minuter. Servera med ris och färsk sallad.
Läs detta på Engelska
Read this in English
No comments:
Post a Comment