Saturday, June 14, 2008

Substitut för ägg då man bakar...

Jag hittade en underbart fiffig länk på engelska, om substitut för ägg då man ska baka...

Se här.

Jag gjorde en ungerfärlig översättning till Svenska :

ETT (1) ägg motsvarar ett av följande :

  1. 2 msk mjöl
    1/2 tsk olja
    1/2 tsk bakpulver
    2 msk vätska

  2. 2 msk vatten
    1 msk olja
    1/2 tsk bakpulver

  3. 1 msk flax linfrön (krossad i mortel...)
    3 tsk varmt vatten

  4. 1 msk gelatin
    3 msk varmt vatten

Yoghurt, mosad banan, äppelmos, pumpa eller annan frukt- eller grönsakspuré är bra som substitut för ägg då man bakar t ex muffins eller kakor.

För att ersätta ägg i gratäng, hamburgare eller köttfärslimpa, prova mosade grönsaker, tahini (sesamfrönsmör) eller havregryn.

1 comment:

Anonymous said...

det här var ju skitbra=) ska spara!