Friday, July 11, 2008

Grön Ärtsoppa

Jag ville göra en annorlunda vegetarisk ärtsoppa, och bestämde mig att använda torkade gröna ärter istället för de traditionella gula ärterna.


Ingredienser

  • 1 liten lök, finhackad
  • 2 tsk färsk riven vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 3,5 dl torkade gröna ärter
  • 1/2-1 dl ris
  • 2,5 dl finhackad morot
  • 2,5 dl finhackad selleri
  • 2 st lagerblad
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2 tsk torkad mejram
  • 1 tsk salt
  • ca 1,5 l vatten

Låt hackade löken svettas och brynas lite i olivolja, och tillsätt sedan resten av ingredienserna i en stor gryta/kastrull med löken.
Låt allting koka upp, och låt sedan allting puttra i ca 1 timme med låg värme.

Servera med senap enligt smak....
Otroligt enkelt - och otroligt gott!
Och - mättande!

2 comments:

Anonymous said...

Tack för detta goda enkla helvegetariska (veganska) recept!

Jassu said...

Hej Thomas,

jag är glad att du hittade bra recept som Du gillar!
Tack för att du kikade in...