Tuesday, August 5, 2008

Lätt Potatissallad med ugnsbakad fisk


Jag blev otroligt sugen på potatissallad igår, och därmed rörde jag ihop en enkel lätt potatissallad, och serverade med ugnsbakad fiskfilé.
Den här rätten var sommar på tallriken - och vi tyckte att det var riktigt gott!


Ingredienser

  • 5 medelstora kokta potatis
  • 1 stor riven morot
  • 1/2 dl finhackad sommarlök
  • 2 finhackade selleristjälk(ar)
  • 2-3 dl naturell fettfri yoghurt
  • 1 msk majonnäs
  • 1 tsk hot sauce
  • 1 tsk torkad dill
  • peppar enligt smak
  • 1 msk vinäger
Skiva potatisen i grova tärningar, och blanda ihop med riven morot, finhackad lök, finhackad selleristjälkar, naturell yoghurt, majonnäs, hot sauce, dill, peppar och vinäger.
Ett tips är att blanda ihop salladen då potatisen är fortfarande varm - smaken blir godare och salladen blir gosigare!


Jag serverade fisk tillsammans med potatissalladen.
Jag använde vit fiskfilé, och använde endast salt och peppar - och bakade dessa på bakplåt i en ugn, 175 grader i 20-25 minuter.

No comments: