Friday, March 9, 2007

BBQ fisk med rosmarin- och vitlökspotatis

Man kan lätt få BBQ-smak i fisken, då man bakar den i ugnen med äkta hemgjord BBQ-sås. Servera fisken med stekt potatis!


BBQ fisk
Ingredienser

  • fiskfiléer (vit fisk)
  • 1 liten finhackad lök
  • 2 dl ketchup
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk vit vinäger
  • 4 msk citronjuice
  • tabasco
  • 4 msk Worcesterchire sås
  • salt och peppar
Lägg fiskfiléerna i en smord ugnsfast form.

Bryn löken i en liten kastrull - häll hälften av färdiglagade löken på fisken i formen, spara resten i kastrullen.

Tillägg resten av ingredienserna i kastrullen, och låt det puttra upp i ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Häll såsen på fisken. Låt BBQ fisken tillagas i ugnen, 220 grader i ca 30 minuter.


Rosmarin- och vitlökspotatis
Ingredienser

  • Potatis
  • olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • salt och peppar
Tvätta potatisen, och stick hål i den med en gaffel eller kniv. Baka i microvågsugnen tills de är mjuka och färdigbakade.

Skär de bakade potatisen i fina lagomstora bitar, då de har fått svalna av lite.

Finhacka vitlöken, och värm den i olivolja med rosmarin, i en stekpanna. Då de fått värme och spridit smak i oljan, tillägg potatisbitarna.

Låt potatisbitarna få fin gyllene färg i stekpannan, och god smak av vitlöken och rosmarinen.
Smaka av med salt och peppar.

1 comment:

mardin said...

Vill tipsa om www.svenskfisksoppa.se, en webb med just fisksopperecept där bästa receptet vinner fina priser!


Varför inte lägga upp dina recept även där? Jag lovar att rösta på dig!

Mvh
Mardin