Tuesday, March 6, 2007

Scones - med chili och parmesan

Jag gjorde lite annorlunda scones en dag, och här är resultatet: Jätte gott!


Grundrecept för Scones
Ingredienser

  • 0,5 l vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 75 g smör
  • 2 dl mjölk
Blanda alla torra ingredienserna. Smula igenom smöret in i mjölen. Häll sedan i mjölken, och arbeta ihop degen.

Dela degen i 8 delar - eller 4 om du vill ha större scones.

Grädda i ugnen i 275 grader under 10-12 minuter, till de har fått fin färg.

Chili-parmesan Scones
Ingredienser
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 tsk torkad krossad chili
Följ receptet med ingredienserna för traditionella scones, men tillägg chilin och parmesan med torra ingredienserna.

Grädda i ugnen precis som traditionella scones.

Tips: Dagen efter, då scones brukar vara lite tråkiga, hårda och aningen torra - dela dem, och rosta dem i brödrost. Du kan även lägga de i ugnen ett par minuter - så att de får tillbaka sin mustighet.

No comments: