Friday, July 13, 2007

Krämig potatisgratäng

Det finns många olika sätt att laga till en krämig potatisgratäng.
Här provade jag på några tips från en gammal Amerikansk kokbok, "Southern Living, The Quick & Easy cookbook" från år 1979.
Och visst var det sant; det var lika krämigt och gott som boken lovade!


Ingredienser

  • 5 -7 potatis
  • 1,5 dl créme fraiche
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1-3 msk mjölk
  • sellerikryddad salt
  • peppar
  • 0,5 dl riven ost
Skala och skär potatisen i tärningar. Koka tills de blir klara (ca 30 min).

Blanda till såsen med créme fraiche (eller amerikansk Sour Cream) och naturell yoghurt. Krydda väl med sellerikryddad salt (eller vanlig örtsalt) samt peppar. Tillsätt lite mjölk, så att såsen blir smidig och bra.

Ta fram en smord form, och i potatisen blandat med såsen. Lägg över lite riven ost, och låt gratängen bakas i ugnen, ca 30 minuter i 175 grader.

No comments: