Saturday, July 28, 2007

Pannpizza

Jag lagade till enkel kalasmiddag till min man igår.
Det blev riktigt mättande pannpizza - med ingredienser som redan fanns i kylskåpet.
Det som är så bra med pizza, är att man kan lägga på nästan vad som helst; låt fantasin flöda!


Ingredienser

DEG

  • 50 g jäst
  • 3 dl varm vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 3,5 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
FYLLNING
  • 1,5 dl finskivad salamikorv
  • 1 dl tomatsalsa, (för tacos) medium stark
  • 2 msk ketchup
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 röd lök
  • 1 grön Poblano, stark paprika
  • 1-2 msk fet gräddfil
  • 2 dl riven ost
Börja med degen; rör ut jäst i varmt vatten.
Tillsätt vetemjöl och grahamsmjöl, samt socker och salt. Häll i oljan. Arbeta ihop till en deg.
Låt degen vila och jäsa lite, i ca 15 minuter.

Under tiden kan du förbereda fyllningen; finstrimla korv, lök och riv osten.
Blanda till tomatsåsen. Jag använde tomatsalsa som är till tacos. Jag blandade salsan med kethcup och oregano.

Lägg degen i en stor ugnssäker stekpanna. Platta till degen.

Fyll pizzan med den fyllning som du vill ha på din pizza; börja med tomatsåsen, och sedan annan fyllning. Klicka till några klickar av fet gräddfil, och avsluta med riven ost.


Baka pizzan i ugnen 225 grader, i ca 20-25 minuter, tills osten fått färg, och degen ser krispig och god ut.

2 comments:

Anonymous said...

jättebra recept på pizzadeg. tack. och, varför inte en riktig bild så man kan få se tjejen som är ansvarig? :)

Jassu said...

Nämen, tack så mycket! Jag är glad att nån annan också får njuta av den goda degen.... ;)
Och ... bilden finns ju till vänster på sidan. Det får duga. Något märkligare är det inte.
Glad vinter!!