Tuesday, May 27, 2008

Indisk köttgryta


Jag gjorde kryddig köttgryta som serverades med färsk sallad och ris.

Denna är riktigt god - och het! Tar dig till Indien...

Ingredienser

  • grillad kött
  • 1 grön paprika
  • 1 lök
  • 2 tsk torkad mynta
  • 0,5 tsk (eller mer) torkad röd chilipeppar
  • 1 tsk finhackad färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, pressad
  • 2-3 msk vinäger
  • 1 tsk senapsfrön
  • salt och peppar
  • olja
  • 1,5-2 dl créme fraiche
Låt strimlad grillad kött marineras ett tag i torkad mynta, ingefära, vitlök, chilipeppar, senapsfrön, vinäger och lite olja.


Skär lök och paprika i grova bitar, och låt dessa svettas i pannan med olja.

Tillsätt köttet då löken och paprikan fått aningen färg.


Då allting har fått svetta ihop sig, tillägg créme fraiche. Smaka av med salt och peppar då grytan fått sjuda en stund.

Servera grytan med färsk sallad och ris.

2 comments:

Anonymous said...

Den här grytan är i min smak,gott gott!

Jassu said...

oh yes ... jag älskar kryddig mat, och massor med nya smakupplevelser!
Tack... :)