Jag har blivit otroligt inspirerad utav Indiska rätter och smaker - och för några dagar sedan kavlade jag upp armarna, och bakade naanbröd för första gången. Efter lite letande på nätet, så fann jag det som jag tyckte såg ut som det enklaste receptet för naanbröd.
Gott var det!Ingredienser
- 26 g torrjäst
- 10 msk vatten
- 1 tsk socker
- 500-700 g vetemjöl
- 1 1/2 tsk salt
- 125 ml naturell yoghurt
- 1 äggula
- 50 smör
Blanda mjöl och salt i en stor skål. Blanda jästblandningen med yoghurten och ägg och häll ner det i mjölet.
Tillsätt resten av vattnet och vispa det hela samman till en mjuk deg. Tillsätt smält smör (spara lite till pensling)
Knåda degen grundlig, och täck sedan med en fuktig bakduk, och låt jäsa i en timme.
Dela degen så det blir ett bröd per person. Kavla dem, inte alltför tunt.
Baka bröden på en het torr panna.
No comments:
Post a Comment