Saturday, June 7, 2008

Intelligenta vegetariska bönbiffar

Jag improviserade rejält i köket för några dagar sedan, och bakade underbart goda och nyttiga bönbiffar. Det finns säker tusen andra mycket enklare recept på bönbiffar; men här är min version.
Jag erbjöd mig att ta med mig några av dessa till min svärfar, men min man avrådde mig, och sade att "pappa uppskattar inte såna här goda och intelligenta biffar" - därav namnet.


Ingredienser

  • 5 dl stora vita bönor (kokta eller från avrunna burk)
  • 2 ägg
  • 1 dl pecannötsmjöl
  • 1 dl rivna morötter
  • salt och peppar
  • vitlökspulver
  • 1 tsk italiensk kryddblandning
  • 1-2 tsk fänkålsfrön
Börja med att mosa bönorna.

Kör pecannötter i en mixer - om inte du har färdig pecannötsmjöl.



Blanda ihop bönorna med rivna morötter, pecannötsmjöl, 1 ägg, vitlökspulver, salt och peppar samt Italiensk kryddblandning.

Forma degen till biffar, och stek dem i stekpanna med lite olivolja tills de får fin färg och lite krispig yta.

Placera sedan biffarna på en bakplåt, och pensla dem med vispad ägg och garnera med fänkålsfrön. Låt bullarna bakas i ugnen, 175 grader i ca 20-25 minuter.
Servera tex med sallad.

2 comments:

Anonymous said...

Vad coolt med pecanötsmjöl! Och ambitöst av dig att göra eget, själv brukar jag bara använda potatismjöl som bindemedel.

Jassu said...

Tack så mycket... :)