Saturday, April 18, 2009

Sallad med rökbakad lax

Jag gjorde sallad med rökt lax häromdagen till middag... En mättande sallad!

Ingredienser

  • grönsallad
  • röd lök
  • körsbärstomat
  • gröna ärtor
  • färsk salvia
  • färsk oregano
  • rökbakad lax i tärningar från Apetit
  • kronärtskocka
  • balsamvinäger
  • peppar
Salladen byggdes utav grönsallad, finstrimlad rödlök, körsbärstomater, gröna ärtor, färsk salvia och oregano, lax och kronärtskocka. Kryddade till med balsamvinäger och peppar.

Jag använde gröna ärtor bara från frysen. De smakar bäst och ser finast ut. Bra tips då man ska snabbt tina ärtorna, är att man kokar upp vatten i tékokaren och häller över portionen utav ärtor som ligger i skål... låter dem stå i heta vattnet i några minuter. klart.

Kronärtskockorna köper jag konserverade. Visserligen kan man ju köpa färska kronärtskockor från grönsaksdisken då de finns där - men det är en helt annan visa.

No comments: