Sunday, March 4, 2007

Potatissallad

Potatissallad är enkelt att göra - och det passar utmärkt till vårglad mat; grillad kött eller fisk!


Ingredienser

  • 6 st kokta potatis (kalla)
  • 1 purjolök
  • 1 äpple
  • 1,5 dl finhackad inlagd gurka
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 1-2 msk vatten
  • peppar
Börja med såsen till potatissalladen. Blanda gräddfil med majonnäs och lite vatten samt peppar, i en stor skål.

Skär de kalla kokta potatisen i lagom stora tärningar. Tillägg dessa i såsen.

Ansa och finhacka purjolöken.

Skala äpplet, och skär den i lagom stora bitar. Skär även fina bitar av inlagda gurkan.

Blanda alla dessa ingredienser i en stor skål - servera med nygrillad kött eller fisk.

No comments: