Jag hittade för första gången en påse med svarta kikärtor i vår lokala mataffär. Så jag kom hem, lade dem i blöt och dagen efter kokade dem i en timme.
Sedan kom jag på att tillaga dem i ugnen, med fisk och tomat!
Ingredienser
- fisk (vita fiskfiléer, tex torsk eller rödspätta)
- kålrot
- hela tomater (skalade)
- svarta kikärtor
- lök
- torkad och finhackad röd chili
- vitlöksklyftor
- balsamvinäger
- torkad basilika, oregano och timjam, persilja
- salt och peppar
Krydda väl med valda kryddor samt finhackade vitlöksklyftor. Blanda väl.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg hälften av tomatröran i en smord ugnfast form. Placera fiskfiléerna på röran - och avsluta med resten av röran på fisken.
Baka i ugnen i ca 200 grader, i ca 30-40 minuter.
No comments:
Post a Comment