Sunday, March 4, 2007

Ugnsbakad fisk med svarta kikärtor

Jag hittade för första gången en påse med svarta kikärtor i vår lokala mataffär. Så jag kom hem, lade dem i blöt och dagen efter kokade dem i en timme.
Sedan kom jag på att tillaga dem i ugnen, med fisk och tomat!


Ingredienser

  • fisk (vita fiskfiléer, tex torsk eller rödspätta)
  • kålrot
  • hela tomater (skalade)
  • svarta kikärtor
  • lök
  • torkad och finhackad röd chili
  • vitlöksklyftor
  • balsamvinäger
  • torkad basilika, oregano och timjam, persilja
  • salt och peppar
Använd hela skalade tomater från burk. Blanda dessa med kålrot, som är skivad i fina bitar. Blanda i svarta kokta kikärtor (vanliga kikärtor eller andra bönor fungerar också bra), samt finhackad lök.
Krydda väl med valda kryddor samt finhackade vitlöksklyftor. Blanda väl.
Smaka av med salt och peppar.

Lägg hälften av tomatröran i en smord ugnfast form. Placera fiskfiléerna på röran - och avsluta med resten av röran på fisken.

Baka i ugnen i ca 200 grader, i ca 30-40 minuter.



No comments: